Welcome to ExamTopics

- Expert Verified, Online, Free.

# Unlimited Access

Get Unlimited Contributor Access to the all ExamTopics Exams!
Take advantage of PDF Files for 1000+ Exams along with community discussions and pass IT Certification Exams Easily.

# Exam CSM-001 topic 1 question 29 discussion

Actual exam question from GAQM's CSM-001
Question #: 29
Topic #: 1
[All CSM-001 Questions]

You are the Scrum Master and your Development Team of 6 members has completed six Sprints with the following information:

Sprint 1: 10 pontos -

Sprint 2: 11 pontos -

Sprint 3: 15 pontos -

Sprint 4: 14 pontos -

Sprint 5: 15 pontos -

Sprint 6: 10 pontos -
The remaining story points for product development total 42. What is the approximate number of Sprint required to complete product development?

• A. 6
• B. 5
• C. 4
• D. 3

This is a voting comment (?) , you can switch to a simple comment.
Switch to a voting comment New
The total completed story points from the first six sprints is: 10 + 11 + 15 + 14 + 15 + 10 = 75. The remaining story points are: 42. Adding the completed and remaining story points: 75 + 42 = 117. Now, to calculate the average story points per Sprint: 117 (total story points) / 6 (number of completed sprints) = 19.5. So, each Sprint, on average, has covered 19.5 story points. To determine the approximate number of Sprints required to complete the remaining 42 story points: 42 (remaining story points) / 19.5 (average story points per Sprint) ≈ 2.15. Since you can't have a fraction of a Sprint, rounding up gives you approximately 3 Sprints. So, the correct answer is: D. 3
upvoted 2 times
...
##### Vin_Cho
1 year, 4 months ago
as we are mentioning something which is by definition unpredictable, best approach is to use montecarlo simulation. Average or last sprint is not giving any good prediction. So can be several answers
upvoted 1 times
...
##### hereisayan
2 years, 4 months ago
considering the velocity of team based on past sprints it should be 4 only
upvoted 3 times
...
##### patitos
2 years, 4 months ago
upvoted 1 times
...
##### nicesiuhung
2 years, 9 months ago
C is correct answer
upvoted 1 times
...
##### moon_lee
3 years, 11 months ago
Should be B: i.e., 5 because - minimum that can be done in a sprint is 10. Hence for 42, atleast 5 sprints needed (assuming least per sprint is 10)
upvoted 4 times
##### nakshi
2 years, 10 months ago
how did u derive minimum that can be done in a sprint is 10? v shud be taking of past delivered sprints. so its 75/6=12.5
upvoted 3 times
...
...
##### zhannamil
4 years, 1 month ago
The correct answer is C (4 Sprints): 75/6=12.5 ; 42/12.5= 3.36 should be rounded to 4
upvoted 1 times
...
##### aktheraja
4 years, 4 months ago
B; This will be based on the worst case scenario. That is, the least pontos. so 42/10=4.2 and to nearest whole number = 5.
upvoted 3 times
...
##### Pooja
5 years, 3 months ago
correct answer is c i.e 4 sprints
upvoted 2 times
##### Ediye
5 years, 2 months ago
Could you please explain this? i'm stuck on it. Thanks
upvoted 2 times
##### Nithya
5 years, 1 month ago
Average work done in 6 sprints - 70/6 = 11.6 rounding off to 12. remaining backlog - 42. # of sprints required 42/12 = 3.5 rounded to 4
upvoted 6 times
...
...
...